Samo u OVAKVIM situacijama treba zapaliti LOVOROV list: Po narodnom verovanju za 10 minuta desiće se pravo čudo!

Vesti 14.12.2021 19:45 0

Nesumnjiva ulogalovorovog lista je opisana u grčkom i rimskom folkloru, prisutna je i u indijskim i karipskim kulturama i kuhinjama, a ova je zbog neverovatnih moći izdržala test vremena

Samo u OVAKVIM situacijama treba zapaliti LOVOROV list: Po narodnom verovanju za 10 minuta desiće se pravo čudo!

Shutterstock

Ali lovorov list se ne koristi samo u prehrambenoj industriji i bajkama, ova biljka se obično koristi kao aroma u kremama, losionima, parfemima, sapunima i deterdžentima.

Tradicionalno, lovorov list se koristi kao sedativ, analgetik, antiinflamatorno sredstvo. Listovi takođe imaju antibakterijska i antigljivična svojstva i snižavaju krvni pritisak i regulišu rad srca. Lovorov list se često koristi za lečenje nesanice, hroničnog stresa i promena raspoloženja.

Kao kulinarski začin, lovorov list može pomoći u kontroli nivoa glukoze i holesterola u krvi kod osoba sa dijabetesom, kao i da spreči stvaranje kamena u bubregu.

Međutim, ako ste pod stresom ili ste loše raspoloženi, po narodnom verovanje samo treba da zapalite jedan ili dva lista ove čudotvorne biljke u aluminijumskoj šerpi u svojoj sobi ili kancelariji i ostavite 10 minuta.

Obavezno zatvorite sve prozore, držite posudu dalje od bilo čega zapaljivog. Dim trave će vam pomoći da opustite um i mišiće, osećaćete se opuštenije.

Komentari (0)
Loading