Transformišite malu sobu i od nje napravite prostranu i svetlu: Par trikova za sjajnu dekoraciju

Vesti 18.06.2023 17:30 0

Transformišite svoju malu dnevnu sobu u prostoriju u kojoj ćete uživati uz nekoliko jednostavnih trikova za uređenje enterijera

Transformišite malu sobu i od nje napravite prostranu i svetlu: Par trikova za sjajnu dekoraciju

Shutterstock

 

Ako posedujete malu dnevnu sobu, verovatno ste često poželeli da je barem nekoliko kvadrata veća. Ali, imajte na umu da postoji nekoliko trikova koje dizajneri enterijera koriste kako bi svaka dnevna soba izgledala prostrano, moderno i sveže!

Korišćenje svetlih tonova drveta i plafona Jedno osnovno pravilo za uređenje malih prostorija jeste da se koristi paleta svetlih nijansi koje će omogućiti vizuelno atraktivan prelaz tonova kroz ceo prostor. Preporučuje se da se držite monohromatskog dizajna i naglasite svetle nijanse koje stvaraju osećaj prostranosti.

"Dosta ljudi ima tendenciju da razbijaju prostor bojama, misleći da će stvoriti iluziju većeg prostora, ali zapravo ga samo zagušuju. Ključno je držati se odabrane palete boja jer ona stvara osećaj kohezije i proširenja", savetuje dizajner enterijera Bobi Berk.

Izbegavanje prekomerne upotrebe boja i korišćenje svetlijih tonova Važno je izbegavati prekomerno kombinovanje boja i umesto toga koristiti svetlije tonove koji će prostoru dati prostran izgled. Ograničavanje palete boja na nekoliko odabranih tonova pomoći će stvaranju kohezivnog i širećeg prostora.

Izbor nameštaja koji stvara osećaj udobnosti Ključ za vizuelno proširenje prostora leži u minimalizmu dekoracije, ali to ne znači da treba da se odreknete udobnosti. Fokusirajte se na udobne komade nameštaja kako biste postigli osećaj topline i udobnosti.

Mekani tepisi, svetle drvene komade nameštaja, parket sa sjajnim uljem, mekane jastuke i kožnu sofu samo su neki od načina da stvorite osećaj udobnosti.

Komentari (0)
Loading