Kuvano vino po receptu Džejmija Olivera: Napravite pravu PRAZNIČNU čaroliju i ugrejte se uz SOLJU preukusnog napitka

Vesti 02.01.2022 22:15 0

Tajna je u začinima i dozi koju sipamo

Kuvano vino po receptu Džejmija Olivera: Napravite pravu PRAZNIČNU čaroliju i ugrejte se uz SOLJU preukusnog napitka

Shutterstock

 

Zima je idealno vreme da se ušuškate u udobnosti svog doma i spremite domaće kuvano vino.

Ima li išta bolje od praznične atmosfere unutar doma, a napolju pada sneg?

Još je bolje ako imate kamin i možete da gledate kako vatra pucketa i pijete kuvano vino.

Slavni kuvar Džejmi Oliver sada je podelio svoj recept za savršeno kuvano domaće vino.

Njegova tajna je u začinima, ali i strpljivosti: treba pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi fino stopili.

Recept za kuvano vino Džejmija Olivera

Sastojci:

  • 2 flaše crnog vina
  • 1 limun
  • 1 limeta
  • 2 klementine
  • 200 g šećera
  • 6 karanfilića
  • štapić cimeta
  • mahuna vanile
  • 2 zvezdasta anisa
  • celi muskatni oraščić
  • 3 lovorova lista

Priprema:

Ogulite koru limunu, limeti i klementinama. Stavite šećer da se kuva, pa mu dodajte koru i isceđeni sok klementine. Dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić. Dodajte vanilu, pa sipajte količinu vina da prekrije šećer.

Kad provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup. Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.

Zagrevajte vino na laganoj vatri, a posle pet minuta otprilike, sipajte u čaše za vino i poslužite.

Komentari (0)
Loading