Potrebno je
ZA KORE:
- 300 g šećera,
- 4 dl vode,
- 8 kašika brašna,
- 2 kašike kakaoa,
- 4 kašike ulja,
- 3 kašike džema,
- 2 kašičice sode bikarbone;
ZA FIL:
- 600 g višanja,
- 300 g šećera,
- 1 dl vode,
- 300 g posnog šlaga,
- 100 g bele posne čokolade
Priprema
U vodi otopite šećer, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite i podelite testo na tri dela. Kore pecite na 180 stepeni po 20 minuta svaku. Za fil prokuvajte višnje sa šećerom i vodom. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Umutite posni šlag s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Time premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite na koru šlag, pokrijte trećom korom i celu tortu premažite ostatkom šlaga. Ukrasite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.