Potrebno je
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
ZA KORE:
- 300 g šećera,
- 4 dl vode,
- 8 kašika brašna,
- 2 kašike kakaoa,
- 4 kašike ulja,
- 3 kašike džema,
- 2 kašičice sode bikarbone;
ZA FIL:
- 600 g višanja,
- 300 g šećera,
- 1 dl vode,
- 300 g posnog šlaga,
- 100 g bele posne čokolade
Priprema
U vodi otopite šećer, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite i podelite testo na tri dela. Kore pecite na 180 stepeni po 20 minuta svaku. Za fil prokuvajte višnje sa šećerom i vodom. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Umutite posni šlag s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Time premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite na koru šlag, pokrijte trećom korom i celu tortu premažite ostatkom šlaga. Ukrasite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.