Savršeni bolonjez i njegovi sastojci:
300 grama mlevene junetine
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
150 grama slanine
dve šargarepe
Štapići celera ( ako ne možete da nađete štapiće i koren može da posluži)
Jedna veća glavica crnog luka
½ čaše belog suvog ili crvenog vina
3 kašičice maslinovog ulja
so i biber, bosiljak i origano po ukusu i naravno tajni sastojak
Način pripreme:
1. Slaninu nasečete na sitne kockice pa je popržite "na suvo" u dobro zagrejanoj široj posudi.
2. Dodajte maslinovo ulje, sitno seckanu šargarepu, celer i luk pa sve lagano propržite na srednjoj vatri.
4. Potom dodajte junetinu i vino, lagano promešajte, pustite da iščezne alkohol pa nakon 5 minuta dodajte pasirani paradajz i ostale začine.
Što duže kuvate sos će biti bolji
Da bi se svi sastojci sjedinili period kuvanja bi trebalo da bude duži od sat vremena, a idealno bi bilo da se sve krčka dva sata. Ako ste ljubitelj začina možete dodati bosiljak i origano.
Sve ovo već znamo! Gde je taj tajni sastojak?
Čuveni škotski kuvar Gordon Remzi savetuje da na kraju kuvanja dodate manju čašu mleka. Možda vam na prvi pogled paradajz i mleko ne idu zajedno, ali verujte, ovo je zaista čarobna simbioza sastojaka. Mleko će smanjiti kiselost paradajza i dodati gustinu. Finalni rezultat će jednostavno biti čaroban, a vaš kremasti sos koji objedinjuje mnoštvo specifičnih ukusa, moći će da stane na megdan sa bolonjez sosom koji je potekao iz čuvenih italijanskih restorana. Prijatno ili što bi Italijani rekli "piacevole".

PROVALA OBLAKA U SRBIJI OD OVOG DATUMA! Zima konačno popušta, a evo kakav će biti ostatak aprila

BODO GLIMT SRUŠIO I LACIO: Norveški šampion blizu polufinala Lige Evrope!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

OD DEZERTIRANJA DO ORBITIRANJA! Kako je ukrajinski pilot pobegao od Zelenskog u SVEMIR?
KRALJICA TROTOARA BILA NAMENJENA LEGENDARNOM ROKERU! Mile Kitić priznao: Od tada kompozitoru svake godine nosim pare

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Zlatni retriveri se pozdravili kao pravi drugari! Snimak topi srca širom sveta (VIDEO)

O TOME SANJAJU MNOGI Retki su oni koji mogu da priušte – Povratak luksuza u avio-industriji

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

SENZACIONALNO OTKRIĆE KOD BITOLjA: Grad civilizacije starije od antičke Grčke (FOTO)

BITKA ZA NEBO NAD AZIJOM: Rafal otpao, šta je Uzbekistan izabrao između ruskih i kineskih lovaca (VIDEO)

Kanje Vest brutalno o Kim Kardašijan: "Obojica moramo imati seks sa njom"

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
