Godinama pravite BOLONJEZ SOS na POGREŠAN način: Ovu NAMIRNICU ubacite obavezno , neće biti bućkuriš!

Izvor: Ž. T. Vesti 03.12.2021 13:10 0

Bolonjez sos se odavno odomaćio u srpskoj kuhinji. Ako niste sigurni da ga spremate na pravi način, upravo vam nudimo trikove najpoznatijih svetskih kuvara. Ovaj recept će vas potpuno raspametiti

Godinama pravite BOLONJEZ SOS na POGREŠAN način: Ovu NAMIRNICU ubacite obavezno , neće biti bućkuriš!

Shutterstock

Savršeni bolonjez i njegovi sastojci: 

300 grama mlevene junetine

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

300 grama pasiranog paradajza 
150 grama slanine
dve šargarepe 
Štapići celera ( ako ne možete da nađete štapiće i koren može da posluži)
Jedna veća glavica crnog luka 
½ čaše belog suvog ili crvenog  vina
3 kašičice maslinovog ulja 
so i biber, bosiljak i origano po ukusu i naravno tajni sastojak

Način pripreme: 

1. Slaninu nasečete na sitne kockice pa je popržite "na suvo" u dobro zagrejanoj široj posudi.

2. Dodajte maslinovo ulje, sitno seckanu šargarepu, celer i luk pa sve lagano propržite na srednjoj vatri.

4. Potom dodajte junetinu i vino, lagano promešajte, pustite da iščezne alkohol pa nakon 5 minuta dodajte pasirani paradajz i ostale začine.

Što duže kuvate sos će biti bolji

Da bi se svi sastojci sjedinili period kuvanja bi trebalo da bude duži od sat vremena, a idealno bi  bilo da se sve krčka dva sata. Ako ste ljubitelj začina možete dodati bosiljak i origano.

Sve ovo već znamo! Gde je taj tajni sastojak?

Čuveni škotski  kuvar Gordon Remzi savetuje da na kraju kuvanja dodate manju čašu mleka. Možda vam na prvi pogled paradajz i mleko ne idu zajedno, ali verujte, ovo je zaista čarobna simbioza sastojaka. Mleko će smanjiti kiselost paradajza i dodati gustinu. Finalni rezultat će jednostavno biti čaroban, a vaš kremasti sos koji objedinjuje mnoštvo specifičnih ukusa, moći će da stane na megdan sa  bolonjez sosom koji je potekao iz čuvenih italijanskih restorana. Prijatno ili što bi Italijani rekli "piacevole".

 

 

 

 

 

 

img
10. 04. 2025 19:38

PROVALA OBLAKA U SRBIJI OD OVOG DATUMA! Zima konačno popušta, a evo kakav će biti ostatak aprila

img
10. 04. 2025 19:34

BODO GLIMT SRUŠIO I LACIO: Norveški šampion blizu polufinala Lige Evrope!

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
10. 04. 2025 19:43

OD DEZERTIRANJA DO ORBITIRANJA! Kako je ukrajinski pilot pobegao od Zelenskog u SVEMIR?

img
10. 04. 2025 19:26

KRALJICA TROTOARA BILA NAMENJENA LEGENDARNOM ROKERU! Mile Kitić priznao: Od tada kompozitoru svake godine nosim pare

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
10. 04. 2025 19:40

Zlatni retriveri se pozdravili kao pravi drugari! Snimak topi srca širom sveta (VIDEO)

img
10. 04. 2025 17:39

O TOME SANJAJU MNOGI Retki su oni koji mogu da priušte – Povratak luksuza u avio-industriji

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
10. 04. 2025 19:26

SENZACIONALNO OTKRIĆE KOD BITOLjA: Grad civilizacije starije od antičke Grčke (FOTO)

img
10. 04. 2025 19:18

BITKA ZA NEBO NAD AZIJOM: Rafal otpao, šta je Uzbekistan izabrao između ruskih i kineskih lovaca (VIDEO)

img
10. 04. 2025 19:41

Kanje Vest brutalno o Kim Kardašijan: "Obojica moramo imati seks sa njom"

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
10. 04. 2025 19:35

KOPRIVICA ZA VOĐSTVO! Neverovatno zakocavanje Partizanovog centra! (VIDEO)

Komentari (0)