Evo kako da napravite ovaj kolač u tiganju:
Potrebno je za krem fil:
- 3 žumanca
- 50gr šećera
- 20gr brašna
- 250ml mleka
-15gr putera
Potrebno za testo:
- 300gr mekog brašna
- 80gr oštrog brašna
- 5gr soli
- 60gr šećera
- 5gr suvog kvasca
- 60ml mlake vode
- 80ml mlakog mleka
- 30ml mlake pavlake
- Dva manja jajeta
- 40gr putera na sobnoj temperaturi
Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da dođe pred ključanje. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom to ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne.
Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se ohladi, a šerpu prekrijte plastičnom folijom.
Prosejte brašno i dodajte mu so, šećer i kvasac.
Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne dopustite da proključaju.
Potom u tu zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo.
Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.
Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči.
Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta
Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.
Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem.
Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.