Evo kako da napravite ovaj kolač u tiganju:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Potrebno je za krem fil:
- 3 žumanca
- 50gr šećera
- 20gr brašna
- 250ml mleka
-15gr putera
Potrebno za testo:
- 300gr mekog brašna
- 80gr oštrog brašna
- 5gr soli
- 60gr šećera
- 5gr suvog kvasca
- 60ml mlake vode
- 80ml mlakog mleka
- 30ml mlake pavlake
- Dva manja jajeta
- 40gr putera na sobnoj temperaturi
Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da dođe pred ključanje. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom to ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne.
Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se ohladi, a šerpu prekrijte plastičnom folijom.
Prosejte brašno i dodajte mu so, šećer i kvasac.
Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne dopustite da proključaju.
Potom u tu zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo.
Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.
Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči.
Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta
Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.
Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem.
Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.