Da bi se i mali komad mesa odmrznuo, potrebno je najmanje dva-tri sata, međutim to možete ubrzati korišćenjem mikrotalasne pećnice, ali sa ovom metodom postoji i loša strana.
Često se dešava da se meso na površini malo skuva, a da unutrašnjost ostane zamrznuta!
Zbog toga su lukave domaćice prisetile drugog trika koji su koristile naše bake, a koji značajno ubrzava odmrzavanje mesa.
Za samo 10 minuta, hrana će biti spremna za pripremu. Neophodno je u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni C) rastvoriti kašiku običnog šećera i u nju staviti komad mesa koji želite da odmrznete.
Veoma je važno da prvo izvadite meso iz kese ili folije. Potom ga uronite i samo gledajte šta se dešava“.
Za 10 minuta moći ćete lako da ga isečete na komade željene veličine jer će biti odmrznuto!
Bonus je što će mu šećer malo poboljšati ukus i učiniti ga bogatijim i zanimljivijim.