Nakon što skuvate JAJA, ne bacajte vodu: Nikada ne biste pogodili za šta možete da je koristite

Kristijana Ćaćić Vesti 15.02.2023 18:30 0

Da li kuvate jaja, a zatim sipate vodu iz lonca u sudoperu? Vi ste u grupi ljudi koji ne znaju koliko je voda posle kuvanja jajakorisna

jaje

Printscreen

Počnimo sa ljuskom jajeta. Sadrže kalcijum, izvor su i hroma, cinka, fosfora, gvožđa, mangana, bakra i fluora. Kuvanjem jaja u vodi se oslobađaju ovi vredni sastojci. Iz tog razloga, ne trebate baciti tu vodu.

Kako koristiti vodu od kuvanih jaja?

Takva voda će biti odlična kao đubrivo za zalivanje biljaka u saksiji. Možete ga naprskati po listovima biljaka koje vole blago alkalni supstrat. I možete takođe biljke zalivati sa ovom vodom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Komentari (0)