Domaće lepinje su nešto najbolje što može da vas sačeka na stolu uz ukusan ručak.
Za ovaj jednostavan recept neophodni su vam jednostavni sastojci, a ukus mekanih lepinja će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml grčkog jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 1 kašika sode bikarbone
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- susam
Pročitajte još
Domaći SLADOLED bez MLEKA i ŠEĆERA: Sve što vam treba su MIKSER, VOĆE i MED!
Lubenajo VOLIM TE! Napravite ovaj fenomenalan LEDENI SMUTI OD LUBENICE koji će vas osvežiti za tren!
Priprema:
Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i so, a u onda u isto posudu dodajte jogurt i mleko.
Umesite testo i ostavite da odmori. Nakon što ste malo sačekali, premesite ga i razvijte u valjkasti oblik. Potom, isecite više komada testa, pa svaki komad prepolovite. Pravite od testa loptice.
Premažite loptice maslinovim uljem. Malo zasecite nožem po vrhu. Pospite loptice susamom.
Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite 15ak minuta na 200°C.