Navikli smo da jedemo nektarine uz sladoled ili kao deo voćne salate, ali one mogu biti odličan dodatak sendviču, posebno u kombinaciji sa mentom. Vatreni čili dodatno će naglasiti slatkoću nektarine, dok će ukuse povezivati sirni namaz.
Pošto je sezona paradajza već uveliko prisutna, obavezno ga koristite za pripremu zdravog sendviča sa rikota sirom, a ako nabavite domaće smokve, kombinirajte ih sa orasima i medom kako biste dobili što ukusniji sendvič koji nećete lako zaboraviti.
Pročitajte više
Sigurno NISTE ZNALI, sve vreme pogrešno otvarate konzerve: DRASTIČNA RAZLIKA koja vam štedi vreme
Domaći SLADOLED bez MLEKA i ŠEĆERA: Sve što vam treba su MIKSER, VOĆE i MED!
Sendvič s nektarinama i mentom
Sastojci:
2 kriške hleba
1 velika nektarina
1 grančica mente
2 kašičice namaza od sira
Prstohvat mlevene čili papričice
Prstohvat soli
Priprema:
Prvo ispecite hleb u tosteru kako bi bio što hrskaviji. Premažite krem sirom oba parčeta, pa potom poređajte kriške nektarine i začinite sa malo čilija i soli. Nanu isecite na sitne komade i dodajte ih sendviču. Poslužite dok su nektarine još hladne i po želji prelijte sa malo meda.
Sastojci:
3 kriške hleba
250 g paradajza
3 kašike sira rikota
Pola limuna
2 kašike maslinovog ulja
2 grančice bosiljka
So i bibera
Priprema:
Prvo ispecite hleb u tosteru kako bi bio što hrskaviji i ostavite da se ohladi. Pomešajte sir sa sokom limuna i malo soli, pa smesu namažite na hleb. U posebnoj posudi pomešajte isečen paradajz (bilo bi najbolje da ga isecete na kriške, pa te iste kriške na pola), maslinovo ulje, so i biber. Marinirani paradajz rasporedite na tost sa rikota sirom i sve "zaokružite" sa nekoliko listova bosiljka.
Sendvič sa smokvama i orasima
Sastojci:
2 kriške hleba
2 velike smokve
10 bobica borovnice
1 kašika seckanih oraha
2 kašičice grčkog jogurta
1 kašika meda
Priprema:
Prvo ispecite hleb u tosteru kako bi bio što hrskaviji i kada se ohladi premažite ga grčkim jogurtom. Smokve isecite na kriške i poređajte po hlebu, dodajte borovnice i orahe. Sendvič potom dekorišite sa jednom kašikom meda.