NA FEJSBUKU IZGLASAN NAJBOLJI RECEPT ZA PILETINU: Sve sastojke imate u kući, samo niste znali da ih iskombinujete

Lana Vidović Vesti 02.11.2021 14:32 0

Ovaj recept za belo meso u sosu od vina morate da napravite jer je neverovatno sočno i ukusno

NA FEJSBUKU IZGLASAN NAJBOLJI RECEPT ZA PILETINU: Sve sastojke imate u kući, samo niste znali da ih iskombinujete

Printscreen/Youtube

 

Kako biste napravili ovu piletinu nisu vam potrebni neki specijalni sastojci, uglavno sve ono što već imate kod kuće. Ali, kada ih ovako ukombinujete dobijete najbolji recept za belo meso. Piletina Francese je na Fejsbuku izglasana za najbolji recept ikada, a preko 100 miliona ljudi je podelilo recept na toj društvenoj mreži. Izvadite bujon iz zamrzivača, spremite belo vino i još par sastojaka i napravite fantastičan obrok. Možete da služite sa pirinčem. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • 1/2 šolje brašna
  • 2 jajeta
  • 1 šaka svežeg peršuna
  • 50 g parmezana
  • 1 šolja belog vina 
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1 čen belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike putera
  • 1/2 limuna

Priprema:

Posolite i pobiberite jaja, pa ih umutite. Dodajte sitno secakni peršun (pola količine), kao i parmezan. Promešajte. Isecite meso na šnicle, pa ga izlupajte. U tanjir sipajte brašno, pa uvaljajte piletinu, otresite višak. Zatim stavite meso u smesu sa jajima, pa u tiganj u kojem ste prethodno zagrejali ulje i puter. Ispržite piletinu sa obe strane i isključite šporet. Izvadite meso i u isti tiganj sipajte vino, pa bujon i sitno seckani ili izgnječeni beli luk. Na kraju sipajte limunov sok i ostavite da tečnost ispari na jačoj temperaturi nekih 2 minuta. Dodajte preostalu polovinu seckanog peršuna i ostatak putera i mešajte dok se puter ne rastopi na tihoj vatri. Vratite piletinu u sos i nastavite da zagrevate piletinu na laganoj vatri ne više od 30 sekundi.

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
30. 03. 2025 13:21

UŽASNE VESTI Mladi fudbaler prinuđen da završi karijeru zbog retke bolesti

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)