Sastojci:
kore za pitu
Za preliv:
100 ml ulja
100 ml jogurta
jedno jaje
Fil:
100 g šunke po želji
jedna pavlaka
kečap, oko 15 kašičica, možete staviti i više ukoliko želite
100 g kačkavalja u listićima
origano
Za premazivanje:
jedno žumance
susam za posipanje
Priprema:
Pomešati jogurt, ulje i jaje. Iseći kore na tri dela po dužini. Uzeti jednu isečenu koru pa premazati sa prelivom od jogurta, ulja i jaja pa preko staviti drugi deo kore i nju premazati, pa na vrh staviti kačkavalj, šunku, kečap, pavlaku i origano pa umotati u trouglić Tako uraditi i sa ostalim korama.
Stavljati trougliće u pleh koji je obložen pek papirom, pa premazati sa žumancetom i posuti sa prepečenim susamom (žumance i susam daju hrskavost i mnogo lepši ukus). Staviti trougliće da se peku na 200 stepeni oko 15 minuta ili duže, treba da dobiju lepu zlatnu boju.