Sastojci
- 400 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 7 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 600 g brašna
- 100 g putera, rastopljenog
- mleko i puter za premazivanje
Priprema
U činiji pomešajte toplo mleko, šećer i instant kvasac. Dobro umutite i ostavite da odstoji 10 minuta. Sipajte ulje, dodajte jaje i vanilin šećer, pa umutiti da se sjedini. Umešajte brašno i so, pa počnite da mešate testo varjačom. Zatim nastavite da ga mesite rukama dok se ne sjedini. Dodajte puter i nastavite da mesite dok ne dobijete elastično tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji 1 sat.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Dobijeno testo podijeliti na 10-12 delova i svaki deo uvaljati u lopticu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Svaku lopticu razvaljajte u dugačak ovalni oblik. Presavijte oval na pola po dužini i urolajte da dobijete kiflicu. Nastavite sa preostalim testom. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Zagrejte rernu na 180°C. Kiflice premažite mlekom i pecite 25 minuta. Kada su gotove, premažite svaku kiflicu puterom i uživajte, piše Novi.ba.
BONUS VIDEO