Ljudi koji vode računa o zdravlju piju ga svakog dana, a najbolje je uz doručak kako bi telo iskoristilo sva blagotvorna svojstva i postavilo "podlogu" za metabolizam tokom dana.
Mnogi piju jogurt, a evo koji su najzdraviji mlečni proizvodi ako želite dobro varenje, samim time i jači imunitet.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
"Običan" jogurt sadrži proteine, probiotike, kalcijum, vitamine, ukusan je i zdrav. Jogurt sa smanjenim procentom masnoće trebalo bi izbegavati, jer masnoća može da bude nadoknađena šećerom zbog ukusa i gustine, a šećer je neprijatelj imuniteta.
Grčki jogurt je vrlo popularan, ali imajte u vidu da on nastaje proceđivanjem običnog. Dok dobijamo kremastiju teksturu jer odlazi tečnost, dobijamo i manje probiotika jer su se oni nalazili upravo u njoj.
Kefir se zato smatra najzdravijim mlečnim proizvodom, ima sličan profil nutrijenata kao jogurt, ali jednu važnu razliku.
U kefiru se nalazi mnogo više probiotika, neki sadrže čak i 61 vrstu različitih dobrih bakterija. Zbog toga se smatra da kefir sadrži i do tri puta više probiotika od jogurta.
Naravno, ovo zavisi od proizvođača do proizvođača, pa kada kupujete jogurt ili kefir, obavezno uporedite šta piše na etiketi i odaberite onaj koji ima više probiotika.