Pohovani FILETI ribe u PIVU: Toliko je SOČNA i ukusna da će vam svi tražiti recept, a sprema se nikad BRŽE!

Milica Ognjenović Vesti 11.12.2022 17:00 1

Koju god ribu da izaberete biće fenomenalan ukus

Pohovani FILETI ribe u PIVU: Toliko je SOČNA i ukusna da će vam svi tražiti recept, a sprema se nikad BRŽE!

Shutterstock

Sastijci:

Jedan kg ribljih fileta

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

400 ml piva
osam kašika brašna
kašičica soli
tri kašike ulja
brašno
prezla
susam i lan po želji
Pohovani FILETI ribe u PIVU: Toliko je SOČNA i ukusna da će vam svi tražiti recept, a sprema se nikad BRŽE!

Shutterstock

 

 

 

Priprema

Fileti bi trebalo da su poluzaleđeni. U toku pečenja će ispustiti vodu, ali neće svu i tako će ostati sočni.

Pivu dodati brašno i so, pa dobro umutiti da nema grudvica. Masa treba da je ređa, kao za palačinke. Filete posolite samo s jedne strane. Dok se zagreje ulje, fileti odstoje posoljeni.

Uvaljati svaki filet u brašno, pa u smesu s pivom, i onda u prezlu (kojoj ste po želji dodali susam i lan).

Spuštati u zagrejano ulje i peći s obe strane dok ne porumene.

Služiti s pirinčem s povrćem i limunom.

Prijatno!

 

Komentari (1)
?!?!?!
12.12.2022 01:06

"спрема се никад брже"?!? Каква вам је то реченица / израз и који вам је уопште то језиk???