Rižoto sa MORSKIM plodovima: Tradicionalni RECEPT koji morate da ZAPAMTITE

Vesti 10.12.2022 15:55 0

Pripremili smo vam recept za lagano jelo koje se sprema brzo i lako

Rižoto sa MORSKIM plodovima: Tradicionalni RECEPT koji morate da ZAPAMTITE

Shutterstock

Sastojci:

  • 500g morskih plodova
  • 1 šargarepa
  • 2 crvena luka
  • 3 čena belog luka
  • 250g  pirinča okruglog zrna
  • biber
  • Peršun list
  • 200ml belog vina
  • Maslinovo ulje

Priprema:

U šerpu srednje veličine potopiti pirinač vodom. 

U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje na nižoj ili srednjoj temperaturi oko 1-2 minute. Dodati sitno seckan crveni luk i kad omekša dodati na kockice iseckanu šargarepu.
Nakon toga ubaciti i sitno iseckan 1 čen belog luka da se dinsta zajedno sa crvenim lukom i šargarepom. Posoliti.
Kad se sve prodinsta dodati morske plodove, začine, belo vino i krupnije seckani beli luk(količina po ukusu), zatim sve prodinstati još 15 minuta.
Pirinač dobro oprati i staviti da se bari u malo vode oko 4-5 minuta da voda ispari.
U tako spremljene morske plodove dodati bareni pirinač i još malo belog vina(po ukusu). Sve lagano izmešati, poklopiti i ostavi oko 10-15 minuta da pirinač upije mirise.
Komentari (0)
Loading