Sastojci:
- 500g morskih plodova
- 1 šargarepa
- 2 crvena luka
- 3 čena belog luka
- 250g pirinča okruglog zrna
- biber
- Peršun list
- 200ml belog vina
- Maslinovo ulje
Priprema:
U šerpu srednje veličine potopiti pirinač vodom.
Nakon toga ubaciti i sitno iseckan 1 čen belog luka da se dinsta zajedno sa crvenim lukom i šargarepom. Posoliti.
Kad se sve prodinsta dodati morske plodove, začine, belo vino i krupnije seckani beli luk(količina po ukusu), zatim sve prodinstati još 15 minuta.
Pirinač dobro oprati i staviti da se bari u malo vode oko 4-5 minuta da voda ispari.
U tako spremljene morske plodove dodati bareni pirinač i još malo belog vina(po ukusu). Sve lagano izmešati, poklopiti i ostavi oko 10-15 minuta da pirinač upije mirise.