Pravi KAFANSKI recept za ŠKEMBIĆE: Tradicionalno jelo sa juga Srbije obožavaju svi pravi gurmani

Vesti 08.12.2022 17:00 0

Ovaj recept jedan je od pravih kafanskih uz koje će i oni koji ne vole škembiće, biti pred izazovom da ih probaju.

Pravi KAFANSKI recept za ŠKEMBIĆE: Tradicionalno jelo sa juga Srbije obožavaju svi pravi gurmani

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg junećih škembića
  • 1 veza zeleni
  • 4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 5 glavica crnog luka
  • 100 g slanine
  • 50 ml soka od paradajza
  • 1 puna kašika masti
  • 4 kašike brašna
  • pola glavice celera
  • so
  • biber u zrnu
  • aleva paprika

 

Priprema

Škembiće očistite i operite, a potom stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve ostavite da se kuva oko četiti i po sata. Kuvane škembiće ohladite i isecite na šire trake. U šerpi zagrejte mast, pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka, pa pržite dok se ne zastakli. Ubacite sitno seckanu slaninu, zatim brašno i neprestano mešajte dok se ne uprži i ne dobije braon boju. Dodajte preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Sipajte litar i po vode i ubacite škembiće, pa ih kuvajte još 20 minuta.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading