Sastojci:
- 1 kg junećih škembića
- 1 veza zeleni
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 5 glavica crnog luka
- 100 g slanine
- 50 ml soka od paradajza
- 1 puna kašika masti
- 4 kašike brašna
- pola glavice celera
- so
- biber u zrnu
- aleva paprika
Priprema
Škembiće očistite i operite, a potom stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve ostavite da se kuva oko četiti i po sata. Kuvane škembiće ohladite i isecite na šire trake. U šerpi zagrejte mast, pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka, pa pržite dok se ne zastakli. Ubacite sitno seckanu slaninu, zatim brašno i neprestano mešajte dok se ne uprži i ne dobije braon boju. Dodajte preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Sipajte litar i po vode i ubacite škembiće, pa ih kuvajte još 20 minuta.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO