Najbolji KAFANSKI recept za škembiće: Idealno jelo za ručak i sve ukućane

Marija Gavrilović Vesti 04.06.2022 14:14 0

Neki kažu da su škembići kafansko jelo, a drugi opet tvrde da je to "pravo muško jelo".

Najbolji KAFANSKI recept za škembiće: Idealno jelo za ručak i sve ukućane

Printscreen/ Instagram/ njamfood

Bilo kako bilo, ova gastronomska avantura može da počne upravo u vašoj kuhinji, piše JužnaSrbija.info.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

1 kg svinjskih ili junećih škembića; 1 veza zeleni; 1 celer; mešavina začina po ukusu; 4 čena belog luka; 2 lovorova lista; 1/2 kašičice bibera u zrnu; 5 glavica crnog luka; 100 g mesnate suve slanine; 50 g paradajz pirea ili gustog soka; peršunov list; 1 puna kašika masti; 4-5 kašika brašna; 1 kašičica mlevene slatke paprike.

Priprema

Škembiće očistiti i oprati, a potom staviti u lonac i naliti vodom. Dodati seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i 2 čena belog luka, lovorov list i biber u zrnu. Sve ostaviti da se kuva oko 4 do 5 sati. Kuvane škembiće ohladiti i iseći na šire trake.

U šerpi zagrejati mast, pa dodati sitno seckane 4 glavice crnog luka, biber u zrnu i lovorov list. Ubaciti sitno seckanu slaninu, pa sve lepo propržiti oko 4-5 minuta. Zatim sipati 4-5 kašika brašna i neprestano mešati dok se ne uprži i ne dobije braon boju. Dodati sitno seckan beli luk, slatku mlevenu papriku i paradajz pire.

Sipati 1,5 l vode i dodati škembiće, pa ih kuvati još 15-20 minuta. Pred kraj kuvanja začiniti i zaljutiti po ukusu. Uz dobro belo vino, prijatno.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)