Sigurno vam se bezbroj puta dešavalo da vaša savršeno ispečena junetina bude žilava ili još gore, tvrda kao đon od cipele! Ipak, nije sve tako crno, jer postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da juneće meso spremite tako da bude mekano kao puter!
Ako želite da vam se komad junetine kojeg ste ispekli "topi u ustima" isprobajte trik s kivijem ili lumunom i sirćetom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kivi ili ananas
Možda će vam ovo zazvučati čudno, ali ako obložite juneće meso kriškama kivija ili ananasa i ostavite neko vreme - desiće se magija! Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.
Ako više volite da ostavite meso u marinadi, samo dodajte nekoliko krišaka kivija ili ananasa u pac, nekih dva sata pre pečenja.
Bitno je da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem jer će vam onda meso biti previše mekano!
Limun ili sirće
Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena, ali omekšaće i u sirćetu!
Međutim, u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo, prenosi "BrightSide".
