Ukoliko ste ljubitelj palente i/ili proje, a želite da započnete dan omiljenim jelom, ovaj recept ćete s radošću pripremati cele zime.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Jer, pored toga što je ukusan, veoma je i praktičan; palentu možete da napravite u većoj količini i da je pohujete svakog jutra kako biste uvek imali svež i topao doručak.
Sastojci:
- 100 gr palente
- 400 ml vode
- malo soli
- 50 gr parmezana (po želji)
- 3 jaja
- 5 kašika brašna
- 50 gr prezli
- ulje za prženje
Priprema:
Skuvajte palentu u posoljenoj vodi, pa skinite posudu sa vatre, dodajte parmezan, sve izmešajte i razlijte palentu u podmazan pleh. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se lepo stegla.
Za one koji ujutro žure, dobro rešenje je da pripreme palentu na ovaj način uveče, a da je ujutro pohuju.
