Saznali smo recept za čuveni RUMUNSKI GULAŠ: Najpikantniji i najukusniji ručak koji ćete pojesti ove zime

Lana Vidović Vesti 27.11.2022 14:00 1

Rumuni imaju bogato gastronomsko nasleđe. Njihova tradicionalna jela su jako začinjena, sa jasnim i izrazrazitim ukusima

Saznali smo recept za čuveni RUMUNSKI GULAŠ: Najpikantniji i najukusniji ručak koji ćete pojesti ove zime

Shutterstock

Gastronomija Rumunije je interesantna zbog svog jedinstvenog i nesvakidašnjeg spoja ukusa i upliva kulture ishrane različitih naroda. Na taj način formira se mešavina vojvođanske, mađarske i nemačke kuhinje na jednom specifičnom prostoru. Skroman način života onadašnjeg življa uticao je na trpezu i jela koja su se u Rumuniji pripremala od davnina do danas.

Temišvarski gulaš
  • 200gr svinjetine sečene na kockice,
  • 200gr junetine sečene na kockice
  • 100 gr crnog luka,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 3, 4 krompira
  • 2-3 mesnate sveže paprike,
  • ulje, voda i začini po potrebi,
  • biber i crvena tucana paprika,
  • ljuta paprika isečena na kolutove.

Priprema:

U dubljem tiganju na vrelom ulju, propržiti crni i beli luk pa dodati meso isečeno na kocke, kada se meso isprži, dodati i papriku sečenu na kolutove, a zatim krompir. Nakon što paprika omekša naliti vodom i ostaviti da se ukrčka, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka na tihoj vatri. Kada meso postane rastresito umutite kašiku kukuruznog brašna sa malo vode. Dodati u gulaš po potrebi, u zavisnosto kakvu gustinu želite.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Servirati sa iseckanom ljutom paprikom na kolutove.

Komentari (1)
Dragutin
27.11.2022 16:21

Kod nas se vika paprikaš