MMMM, sam miris će vam otvoriti APETIT: Gurmani će danas hteti da probaju GULAŠ sa pilećim mesom

Vesti 09.10.2021 13:03 0

Ako i dalje niste odlučili šta da pojedete danas za ručak, dozvolite da vam predložimo nešto sočno

pileći paprikaš

Shutterstock

Ovaj pileći gulaš uz kremasti krompir pire će biti današnja dobitna kombinacija! 

Potrebno je: 300 g pilećeg filea, 1 šargarepa, 2 veće glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 1 sveža crvena paprika, 100 ml pasiranog paradajza, so, biber i peršun, 1/2 kašike mlevene ljute paprike.

Priprema:

Na malo ulja izdinstati sitno isečen crni luk. Kada omekša dodati rendanu šargarepu i sitno isečeni beli luk, papriku i na kockice isečenu piletinu. Dinstati oko 10 minuta uz povremeno mešanje.

Dodatii pola kašike mlevene, blago ljute paprike. Sve promešati i dodati malo vode. Začiniti i kuvati oko 30 minuta uz dodavanje vode po potrebi. Ne treba da bude previše tečnosti.

Dodati i pasirani paradajz i kuvati još 15 minuta.

Ovo jelo možete poslužiti uz krompir pire i sezonsku salatu.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading