Ovaj pileći gulaš uz kremasti krompir pire će biti današnja dobitna kombinacija!
Potrebno je: 300 g pilećeg filea, 1 šargarepa, 2 veće glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 1 sveža crvena paprika, 100 ml pasiranog paradajza, so, biber i peršun, 1/2 kašike mlevene ljute paprike.
Priprema:
Na malo ulja izdinstati sitno isečen crni luk. Kada omekša dodati rendanu šargarepu i sitno isečeni beli luk, papriku i na kockice isečenu piletinu. Dinstati oko 10 minuta uz povremeno mešanje.
Dodatii pola kašike mlevene, blago ljute paprike. Sve promešati i dodati malo vode. Začiniti i kuvati oko 30 minuta uz dodavanje vode po potrebi. Ne treba da bude previše tečnosti.
Dodati i pasirani paradajz i kuvati još 15 minuta.
Ovo jelo možete poslužiti uz krompir pire i sezonsku salatu.
Prijatno!