U jesenjem periodu, kada najviše vremena provodimo u kući, ovi mafini su omiljena poslastica mnogih dama.
Sastojci:
jaje - 1 komad
grčki jogurt - 3/4 šolje (gusto)
šećer - 1 šolja
brašno - 1 1/2 šolja
prašak za pecivo - 1 kašičica
cimet - 1 kašičica
dunje - 2 komada, srednje
sok od limuna - 1 kašika
šećer - 3 kašike
cimet - 1 kašičica
voda - 7 kašika
žele bombone - 4 komada
Dunje se očiste i iseki na male parčiće. U šerpu se stavljaju voda i šećer. Kada mešavina provri dodaju se dunje i pokrivaju se poklopcem.
Kuva se dok dunje potpuno ne omekšaju. Zatim šerpu sklonite se sa ringle i dodate sok od limuna, cimet i bombone, isečene na sitno. Meša se dobro i smesa se ostavlja da se ohladi.
U posudi se mute jaje sa maslacem, grčkim jogurtom i ohlađenim dunjama.
U drugoj posudi se promešaju brašno šećer, cimet, prašak za pecio i po želji vanila.
Dodaje se smesa od jaja, promeša se veoma dobro drvenom kašikom, i smesa se raspodeli u kalupe za mafine.
Mafini se stavljaju u rernu na 180 stepeni na 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li su gotovi.