Nakon što smo savladali kako se sprema musaka po savetu Steve Karapandže, danas vam donosimo recept za sarmu po savetu najpoznatijeg jugoslovenskog kuvara kom su se divili svi narodi bivše Republike.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sastojci:
- 100 g pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1-2 kašike sitno seckane slanine
- 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg
- 500 g mlevenog mešanog mesa najbolje od vrata (junetina i svinjetina)
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 jaje
- malo soli i bibera
- 1 kašika suvog začina
- malo ljute mlevene paprike
- 1 lovorov list
- suva rebrica ili kobasice
- 1 kašik slatke mlevene paprike
- 2 kašika koncentrata paradajza
Za zapršku:
- malo ulja
- 1 veća glavica luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica crvene slatke paprike
Priprema:
Skuvajte pirinač do pola, a za to vreme na malo ulja prodinstajte luk, kada porumeni luk, dodajte mu iseckan beli luk, a ako želite i malo slanine isečene na kockice.
Mesu koje ste stavili u duboku posudu dodajte peršun, kuvan pirinač, jaje, so i biber, pa suvi začin i malo ljute paprike, a kada ste u to ubacili dinstani luk smesu dobro sjedinite. Nakon toga pripremite kiseli kupus, odvojite listove, odstranite tvrde delove i dobro properite, a deo nasecite na tanke rezance.
Listove kupusa punite sa pašikom i po nadeva i uvijajte. Proces ponavljajte dok ne potrošite meso. Zatim u lonac u kojem ćete kuvati sarmu, ubacite pola sečenog kupusa i na njega složite sarme koje je potrebno gusto slagati. Na vrh sarmi ubacite lovorov list, rebarca ili neko suvo meso, pokrijte sve ostatkom isečenog kupusa, dodajte i malo mlevene paprike te koncentrat paradajza pa zatim zalijte vodom da sve pokrije.
Kuvajte dva do tri sata povremeno dosipajući vodu po potrebi. Kada je sarma gotova od navedenih sastojaka napravite zapršku tako što ćete na par kapi ulja prepržiti luk, beli luk i crvenu papriku, sve to sjedinite, i dodajte u tečnost u kojoj se kuvala sarma. S time prelijte sarmu, pustite da se još malo krčka i vaše jelo spremno je za konzumaciju.
BONUS VIDEO

DOMAĆA PROJA SA TIKVICAMA: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj

UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE ŽITORAĐA: Pretresi u toku, palo još nekoliko funkcionera opštine
DUGOROČNA PROGNOZA ZA PROLEĆE MNOGIMA SE NEĆE SVIDETI: Stiže nam hladni talas, još padavina, a onda novo IZNENAĐENJE
UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE ŽITORAÐA: Lisice stavljene na ruke još nekim funkcionerima, nastavlja se borba protiv korupcije
ISKLJUČENJA U DVE OPŠTINE U BEOGRADU: Evo ko sve danas neće imati struju i kad

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

DOKAZI U 133 DOKUMENTA DOVOLjNI ZA ISTRAGU ZLOČINA NAD SRBIMA? Može li naša zemlja da pokrene postupke o zverstvima u istočnoj BiH

SFOR PRETUKAO SVEŠTENIKA SPC I NjEGOVOG SINA: Veroučitelj Aleksandar ostao invalid, a zločinci nekažnjeni 21 godinu

Na današnji dan, 1. april

NOVO LICE SVETITELjA BANATSKIH PORODICA: Narodni muzej u Kikindi izložio 14 obnovljenih ikona iz vlastite etnološke zbirke (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Danas treba da izbegavate OVE kućne poslove: Slavimo Svete mučenike Hrisanta i Dariju

SUD OTPISAO LE PENOVU: Ne prestaju reakcije na osuđivanje liderke francuske nacionalne desnice

ISKORISTITE DAN ZA LjUBAV Astro savet za 1. april: Trigon Venere donosi šansu za uvećanje zarade
