Jedan SASTOJAK menja SVE: Dodajte u TRADICIONALNI AJVAR samo jednu stvar i zapitaćete se zašto ovo ranije niste URADILI

Izvor: Ž. T. Vesti 06.10.2022 13:20 0

Jdan sastojak ne samo da neće promeniti ukus tradicionalnog ajvara nego će ga oplemeniti i verovatno ćete ga obožavati

Jedan SASTOJAK menja SVE: Dodajte u TRADICIONALNI AJVAR samo jednu stvar i zapitaćete se zašto ovo ranije niste URADILI

Shutterstock

Ajvar sa sremušem je trenutno najveći hit na srpskoj trpezi. 

SASTOJCI:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • pečene crvene paprike 12 kg
  • 1 l ulja
  • 6 kašika soli
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike esencije
  • 400 g sremuša

Pre same pripreme ajvara, trebalo bi pripremiti tegle u koje ćete sipati spremljen ajvar. Da biste bili sigurni da ste eliminisali sve klice koje se tu mogu naći, sterilišite i poklopce tegle kuvanjem u ključaloj vodi 10 – 15min. Na taj način ćete biti sigurni da su vaše tegle potpuno čiste i spremne za ajvar. Pre samog punjenja sterilisanih tegli ajvarom, poklopac i vrh tegle možete prebrisati alkoholom, kako biste uklonili potencijalne bakterije.

Paprike nakon pečenja stavite u kese, pa ogulite.Potrudite se da ostanite sve semenke, a zatim ih ostavite da ostoje preko noći. Naredni dan paprike i sremuš sameljte na mašini za mlevenje mesa. U veliku šerpu sipajte ulje, zagrejte, pa dodajte samlevenu masu. Pržite na umerenoj vatri uz stalno mešanje. To bi trebalo da traje i do tri sata uz povremeno mešanje. Pri kraju prženja dodajte šećer, so i esenciju.

Kada primetite da na dnu šerpe ostaje trag od varjače, ajvar je gotov.

Vruću masu sipajte u vruće sterilisane tegle, zatvorite metalnim poklopcima. Ostavite pokriveno ćebetom da se ohladi, pa odložite na tamno i hladno mesto.

 

img
16. 07. 2025 15:40

Kompanija Mozzart uz domaći fudbal do 2028. godine!

img
16. 07. 2025 15:38

U Institutu za majku i dete prvi put urađena ugradnja trajne mehaničke potpore srca

img
16. 07. 2025 16:05

Srbija razbijena – dominacija Italije

img
16. 07. 2025 16:25

Haos u Eliti: Ivan Marinković zaurlao iz petnih žila na Peju, ne može da veruje da posle svega voli Enu Čolić! (VIDEO)

img
16. 07. 2025 15:41

Akcije Renoa pale na novi minimum nakon smene direktora

img
16. 07. 2025 00:00

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
16. 07. 2025 15:58

Tramp je odbijen: Ništa od evropske solidarnosti

img
11. 07. 2025 06:51

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

img
16. 07. 2025 16:04

Smajli se radi punom parom: Vučić naveo šta se sve gradi u Srbiji

img
16. 07. 2025 16:31

STIGAO SUD IZ MALE PLANE! Nakon monstruoznih uvreda oglasila se Ivana Nikolić, evo šta je imala da poruči (FOTO)

img
03. 07. 2025 09:21

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

img
16. 07. 2025 15:58

Izvučene grupe u ABA: Partizan i Zvezda razdvojeni!

img
14. 07. 2025 00:00

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

img
13. 07. 2025 14:59

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

Komentari (0)