Bakin RECEPT za savršenu LENJU pitu sa JABUKAMA: Neće se mrviti, a UKUS će vas raspametiti

Vesti 04.10.2022 13:00 0

Lenja pita sa jabukama po bakinom receptu.

Bakin RECEPT za savršenu LENJU pitu sa JABUKAMA: Neće se mrviti, a UKUS će vas raspametiti

Printscreen/Youtube

Sastojci (1 čaša = 2 dl):

Za biskvit:

  • 6 velikih jaja (ili 8 srednjih)
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 4 šolje brašna
  • 2 praška za pecivo
  • rendana limunova kora
  • 1,5 šolje šećera

 

Za punjenje:

  • 1 kg jabuka
  • cimet
  • 1 čaša šećera
  • mrvice hleba

 

Ostalo:

  • 6 kašika domaće marmelade (od šljiva ili jabuka)
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema

Odvojite belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, a žumanca umutiti sa šećerom. Pomešati brašno sa rendanom korom limuna, mlekom i uljem, dodati sneg od belanaca i izmešati. Zatim dodati žumanca i na kraju 2 praška za pecivo.

Sve dobro izmešati i podeliti smesu na dva dela. Jedan deo smese sipajte u podmazan i malo pobrašnjen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 10 minuta.

U međuvremenu operite i narendajte jabuke. Pomešati sa šećerom, cimetom i malo hlebnih mrvica (oko 100 g).

Polupečeni biskvit izvadite iz rerne, premažite ga domaćom ili kupovnom marmeladom od šljiva ili jabuka. Preko toga rasporedite rendani fil od jabuka i prelijte ostatkom pripremljene smese. Poravnajte smesu kašikom.

Vratite u rernu na još 30 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužite posuto šećerom u prahu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading