Bakin RECEPT za savršenu LENJU pitu sa JABUKAMA: Neće se mrviti, a UKUS će vas raspametiti

Marija Gavrilović Vesti 04.10.2022 13:00 0

Lenja pita sa jabukama po bakinom receptu.

Bakin RECEPT za savršenu LENJU pitu sa JABUKAMA: Neće se mrviti, a UKUS će vas raspametiti

Printscreen/Youtube

Sastojci (1 čaša = 2 dl):

Za biskvit:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 6 velikih jaja (ili 8 srednjih)
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 4 šolje brašna
  • 2 praška za pecivo
  • rendana limunova kora
  • 1,5 šolje šećera

 

Za punjenje:

  • 1 kg jabuka
  • cimet
  • 1 čaša šećera
  • mrvice hleba

 

Ostalo:

  • 6 kašika domaće marmelade (od šljiva ili jabuka)
  • šećer u prahu za posipanje

 

Priprema

Odvojite belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, a žumanca umutiti sa šećerom. Pomešati brašno sa rendanom korom limuna, mlekom i uljem, dodati sneg od belanaca i izmešati. Zatim dodati žumanca i na kraju 2 praška za pecivo.

Sve dobro izmešati i podeliti smesu na dva dela. Jedan deo smese sipajte u podmazan i malo pobrašnjen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 10 minuta.

U međuvremenu operite i narendajte jabuke. Pomešati sa šećerom, cimetom i malo hlebnih mrvica (oko 100 g).

Polupečeni biskvit izvadite iz rerne, premažite ga domaćom ili kupovnom marmeladom od šljiva ili jabuka. Preko toga rasporedite rendani fil od jabuka i prelijte ostatkom pripremljene smese. Poravnajte smesu kašikom.

Vratite u rernu na još 30 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužite posuto šećerom u prahu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)