Sastojci
- 150 g brasna (+ kasika brasna da umesite i razvucete testo)
- 150 g Kiselog mleka (ili grckog jogurta/kisele pavlake)
- So
- 1/2 kasicice Praska za pecivo
- 2 kasicice Ulja
I jos:
- Paradajz pelat
- Origano
- Kulen (sunka…)
- Sir (gauda, kackavalj, mocarela…)
Priprema:
Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte so, ulje i kiselo mleko. Umesite glatko testo, po potrebi dodajte jos malo brasna. Na pobrasnjenu radnu povrsinu razvucite testo u krug debljine 1 cm.
Zagrejte ulje u tiganju.
Stavite testo i pecite na srednje jacoj temperaturi (od 1-9 pekla sam na 7.5-8), oko 5 minuta. Tanjir premazite sa malo ulja i pomocu tanjira okrenite teto na drugu stranu. Gornju stranu premazite sa paradajz pelatom.
Pospite origano, pa poredjajte sir i kulen. Poklopite i pecite jos 5-6 minuta. Potrebno je da testo porumeni i sa druge strane.
BONUS VIDEO