Sastojci:
Jedna crvena paprika
jedna zelena paprika
jedna žuta paprika
jedna crni luk
dva čena belog luka
150 g mlevenog mesa
1,4 l pilećeg bujona
dve konzerve seckanog pelata
dve kašičice origana
240 g pirinča
čedar sir
peršun
Priprema:
U velikoj šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte seckane paprike i luk i pržite dok ne omekšaju, oko sedam minuta. Dodajte seckani beli luk i pržite nekih minut. Zatim dodajte meso, posolite i pobiberite, pa promešajte i pržite još nekih 7-8 minuta. Ocedite višak masnoće, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vodom). Sipajte i pelat i promešajte. Pospite origanom, opet promešajte, poklopite i ostavite da provri. Zatim smanjite temepraturu i dodajte prethodno oparan pirinač. Promešajte, ponovo poklopite i kuvajte oko 40 minuta. Dolivajte vodu ako je potrebno. Pre serviranja pospite rendanim čedar sirom i seckanim peršunom.
zora
01.10.2022 20:57Vidim da se neko uzima za velikog kulinara. Prijatno i javite kako je jesti mleveno meso na kasiku.