Ukusne PEKARSKE KIFLICE: Pun pogodak za DORUČAK, unutra mekane kao pamuk, okolo HRSKAVE

Lana Vidović Vesti 30.09.2022 09:00 0

Pekarske kiflice mogu da budu pravi izbor za vaš doručak

Ukusne PEKARSKE KIFLICE: Pun pogodak za DORUČAK, unutra mekane kao pamuk, okolo HRSKAVE

Shutterstock

 

Sastojci

  • 1 kg mekog brašna,
  • 25 g svežeg kvasca,
  • 2 kašičice soli,
  • 0,5 l mleka,
  • 1 jaje,
  • 2 dl kiselog mleka ili pavlake,
  • 300 g margarina,
  • 3 kašike šećera

ZA PREMAZIVANJE

  • 1 jaje,
  • semenke

PRIPREMA

Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i pavlake zamesite srednje meko testo. Dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama. Neka odmaraju još 10–15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)