Ovo je proveren recept. Najlepši je da se pravi u zemljanoj posudi, a jelo se praktično sprema samo od sebe.
Nekada se smatralo jednostavnim seljačkim jelom, ali je vremenom preraslo u svojevrstan specijalitet. Karakteristično je to što se nekada spremalo u zemljanom loncu i što se tokom kuvanja posuda nikako se otvara i jelo se ne meša, već se ukusi međusobno sami povezuju, piše Stvar ukusa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sprema se od tri različite vrste mesa, a ukoliko niste ljubitelj nekog, možete da ga napravite samo od junetine ili svinjetine.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mesa (junetine, svinjskog i jagnjetine)
- 1 srednja glavica kupusa
- 2 glavice luka
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
- 2 paškanata
- 2 korena celera
- 4 paprike babure
- 3 paradajza
- 500 g krompira
- 200 ml soka od paradajza
- 200 ml belog vina
- 1 kašika začinske paprike
- 2-3 lista lovora
- so, biber
Priprema
Crni luk sitno iseckajte, pa ispržite na ulju da se zastakli. Nakon toga dodajte i meso isečeno na kockice (ostavite i masnije delove) i sitno naseckan beli luk. Dok se meso krčka pripremite povrće. Krompir oljuštite i isecite na četvrtine, šargarepu, celer i paškanat na kolutove, kupus i papriku isecite na krupnije komade.
Kada je meso porumenelo, u veći lonac, najbolje zemljani, složite naizmenično meso i povrće, sve žačinite po ukusu i dodajte lovorov list. Po vrhu stavite svež paradajz isečen na kolutove. Prelijte sokom od paradajza, belim vinom, i ako je potrebno, dolijte i malo vode, da ogrezne. Ne treba sipati previše tečnisti, jer će u toku kuvanja povrće pustiti svoj sok.
Poklopite, ako se kuva u zemljanom loncu, pokrijte krpom i zavežite kanapom. Kuvaajte na tihoj vatri oko tri sata. Za vreme kuvanja, lonac se ne otvara i jelo se ne meša.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
"Ljudi su me pljuvali": Pevačica se godinama kaje zbog jedne greške

MEĐUSOBNO OJAČAVANJE Zelenski i Tramp o zajedničkoj proizvodnji dronova

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Rutina Borusije, Brazilci u egalu sa Južnoafrikancima
DA LI JE OVO KRAJ? Košarkaš Partizana napisao samo jednu reč, NAVIJAČI U ČUDU!

TO JE VELIKI USPEH ZA ZEMLJU – Vučić o Ekspu, alimentaciji i pomoći mladima

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

Prvi snimak kako nastaje srce: Naučnici zabeležili istorijski trenutak - otkriće koje će pomoći u lečenju srčanih mana (VIDEO)

SAVRŠEN BEG OD VRUĆINE: Akva parkovi širom Srbije nude osveženje koje se pamti – tobogani, bazeni i lud provod bez kraja!

"REŠAVALI SMO SRBIJU I KOSOVO" Tramp zatražio da dobije Nobelovu nagradu za mir

UGLEDAN GOST PREVALIO 3.786 KILOMETARA Srdačan susret sa Sinišom Malim (VIDEO)

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar
