Sezona šljiva je došla, pa vam u nastavku donosimo recept sa kojim ćete oduševiti sve koji ga probaju, a tajna je samo u jednom sastojku koji vam ne bi baš pao na pamet da stavite u šerpu - čokolada za kuvanje.
Sastojci:
- 2 kg šljiva
- 1 kg šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema: Šljive oprati, očistiti od koštica i samleti na mašini za meso. Dodati šećer, izmešati i staviti u dublji posudu. Rernu uključiti na najjače i staviti voćnu kašu da se krčka. Povremeno promešati, na oko 15 minuta. Posle sat vremena proveriti da li se voće dovoljno zapeklo. Izvadite iz rerne i dok je džem još vreo, dodajte istopljenu čokoladu i promešajte. Mlak džem sipati u tegle, pa vratiti u rernu n ajoš 15-tak minuta.
BONUS VIDEO
Posmatrač
27.09.2022 15:54E kako da ne i naše bake su stavljale čokoladu u džem od šljiva. Ovo je pomodarstvo i nema veze sa džemom od šljiva.