Ovaj ČAJ će vam očistiti pluća od KATRANA i NIKOTINA: Travar Momčilo otkrio tajni recept i obradovao sve PUŠAČE

K.Ć. Vesti 26.09.2022 22:00 2

Svi znamo da je pušenje jedan od najgorih poroka. Mnogima je nezamislivo da ostave cigare

Ovaj ČAJ će vam očistiti pluća od KATRANA i NIKOTINA: Travar Momčilo otkrio tajni recept i obradovao sve PUŠAČE

Printscreen/Instagram

U cilju što boljeg i kvalitetnijeg života, kao i zbog prevencije težih bolesti, potrebno je očistiti pluća i bronhije od nagomilanih toksina, naročito od katrana.

Posebno se neki od metoda čišćenja pluća preporučuju pušačima, ali i pasivnim pušačima, kao i osobama koje žive u veoma zagađenim područjima.

S obzirom da je teško ostaviti cigarete, travat Momčilo Antonijević na svom sajtu "Snaga bilja" objašnjava koje to biljke mogu da pomognu pušačima.

Kantarion (Hypericum perforatum)

Ova biljka, u našem narodu uživa u velikom poverenju kada je u pitanju lečenje rana, posekotina i opekotina, a naučno je dokazano da deluje antidepresivno.

Pored toga što popravlja raspoloženje nervoznim novopečenim pušačima, kantarion vam može pomoći da prestanete da pušite. Dnevno pijte po tri šolje čaja od kantariona (tri supene kašike suve biljke preliju se sa 750ml ključale vode i to odstoji pola sata). Možete koristiti i mešavinu od tri dela kantariona, jednog dela matičnjaka i jednog dela majčine dušice (tri supene kašike smeše preliju se sa 750ml ključale vode i to odstoji pola sata). Kantarion ne smeju upotrebljavati trudnice, a dok pijete ovaj čaj nije dobro previše se izlagati suncu ili ići u solarijum.

Lobelija (Lobelia inflata)

Zahvaljujući alkaloidu lobelinu ova biljka je u stanju da "prevari" naš mozak jer je efekat lobelije na naš organizam veoma sličan efektu nikotina, naravno, sa mnogo manje štetnih efekata i bez opasnosti da se naviknete. Pre upotrebe preparata sa lobelijom konsultujte se sa stručnim fitoterapeutom ili apotekarom.

Ženšen (Panax ginseng)

Ova biljka uzima se dok još pušite. Naime, ženšen nam onemogućava oslobađanje dopamina koje se javlja kad popušimo cigaretu. Dakle, duvan vam neće više prijati.

Biljke za čišćenje disajnih puteva veoma su dragocene pušačima i treba ih upotrebljavati u kontinuitetu. Najbolji rezultati postižu se sa bokvicom, omanom, semenom anisa i majčinom dušicom.

Međutim, Momčilo dodatno objašnjava da postoje i čudotvorni naptici koje svako može da pripremi i na taj način sebi podosta pomogne!

Čajna mešavina za čišćenje disajnih puteva

bokvica (Plantago major) 100g majčina dušica (Thymus serpyllum) 100g diviyma (Verbascum thapsus) 100g

Sve biljke pomešajte, pa dve supene kašike smeše prelijte sa pola litra ključale vode, promešajte, poklopite i ostavite da stoji 20 minuta. Procedite, podelite u dve doze.

Popijte pola sata posle jela po jednu šolju čaja zaslađenog medom.

Med od omana i anisa za pušače

100g korena omana (Inula helenium), 100g semena anisa (Pimpinela anisum) i 50g lanenog semena stavite u blender i pomešajte sa kilogramom bagremovog meda. Med mešajte isključivo plastičnom ili drvenom kašičicom. Mešajte više puta u toku dana. Nakon tri dana med je gotov i možete ga upotrebljavati tri puta na dan po jednu kafenu kašičicu sa malo čašom mlake vode.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
Ene
27.09.2022 01:57

Ovaj travar još samo što nije uvrstio stolist sa Trinidada i buniku sa Tajlanda, idi begaj.

zora
27.09.2022 08:21

Navali narode besplatno je. Ocistite pluca od katrana a onda nastavite da pusite. KAKVE JOS GLUPOSTI NACU PROCITATI. Neznam da li je neko video plucno krilo prilikom operacije pusaca. Nacickano je sitnim bobicama katrana a neko pametan vas ubedjuje da ce ga "otopiti" i da ce nestati sa plucnog krila tamo nekim cajevima. Prestanite da budete naivni.