Za RUČAK spremite pravi MAĐARSKI GULAŠ: Recept profesionalnih KUVARA koji uspeva, a toliko je dobar da ćete ga često kuvati

Marija Gavrilović Vesti 23.09.2022 12:45 0

Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga.

Za RUČAK spremite pravi MAĐARSKI GULAŠ: Recept profesionalnih KUVARA koji uspeva, a toliko je dobar da ćete ga često kuvati

Shutterstock

Sastojci za 10 osoba:

  • 1,5 kg crnog luka
  • 200 ml ulja
  • 20 g soli
  • 2,5 kg junetine
  • 30 g začina za jelo
  • 10 g bibera
  • 50 g mlevene crvene slatke paprike
  • 30 g mlevene crvene ljute paprike
  • 5 g belog luka

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio.  

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

U sve  to dodajte začin za jelo,  biber, mlevenu crvenu slatku papriku, mlevenu crvenu ljutu papriku, beli luk, i ostavite da se kuva 2-3 sata na  umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).  

Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)