Prestani odmah! Ispostavilo se da na taj način ne samo da mogu izgubiti svoj ukus, već i ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Pa kako kuvati viršle?
One su relativno jeftino jelo koje se može poslužiti i za doručak i za večeru. Naravno, treba zapamtiti da imaju i odgovarajući sastav, u kojem preovlađuje meso. Ispada da treba obratiti pažnju i na način na koji ih kuvamo. Mikrotalasna pećnica ili vrela voda možda nisu najbolja ideja . Zašto?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kako kuvati viršle?
Da li ste do sada uzimali viršle direktno iz frižidera i jednostavno ih stavljali u ključalu vodu? Greška! Prvo, trebalo bi da sačekate da se malo ugreju na sobnoj temperaturi pre nego što ih zagrejete. Ako ih bacite u ključalu vodu, moogu da popucaju i izgledaju neukusno.
Pored toga, viršle mogu da sadrže veliku količinu soli koje sadrže nitrite ili nitrate. Kada takvo meso bacimo u kipuću vodu, ono počinje da emituje štetne hemikalije – kancerogene nitrozamine.
Dakle, viršle ne treba peći na roštilju ili pržiti.
Najbolje je da prokuvate vodu, a zatim skinete lonac sa vatre. Sada možemo staviti viršle u tu vodu na nekoliko minuta. Poenta nije da ih kuvate, već da ih postepeno zagrevate.
BONUS VIDEO
zora
19.09.2022 22:20Vas tekst je glup jer sama cinjenica de neko jede virsle je narusavanje zdravlja.