Zapečena BUNDEVA, jesenja poslastica: Prelijte je sa TRI začina i dobićete super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Lana Vidović Vesti 19.09.2022 17:30 0

Drugačiji recept za pečenu bundevu - prelijte je sledećom smesom, spoj ukusa je neverovatan! Odličan izbor za jesenju užinu ili predjelo...

Zapečena BUNDEVA, jesenja poslastica: Prelijte je sa TRI začina i dobićete super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Printscreen/Youtube

Kraljica jesenje trpeze, bundeva, najčeće se peče sa šećerom ili se od nje pravi krem čorba, čuveni potaž od bundeve. Sada vam donosimo jedan zaninmljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu verujemo da još niste probali.

Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo. Oni koji ne vole ljuto ne moraju stavljati ljutu papriku, ali ostali spoj sastojaka morate da probate. Pospite pre prečenja sa smesom od 3 namirnice - kriške bundeve biće mekane, sočne i sjajno začinjene.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 1 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža ljuta paprika
  • so

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iljuštite bundevu i isecite je na 8 kriški, a pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte kriške bundeve u pleh preko papira za pečenje. U činiji pomešajte maslinovo ulje, med i izgnječeno čeno belog luka. Prelijte dobijenom smesom svaku krišku bundeve sa obe strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znaćete da su dobro pečene. Testirajte viljuškom da li su mekane.

Servirajte na tanjire kriške bundeve, a zatim ih pospite sa solju po želji i sa iseckenom svežom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.

Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!

Komentari (0)