Zapečena BUNDEVA, jesenja poslastica: Prelijte je sa TRI začina i dobićete super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Lana Vidović Vesti 19.09.2022 17:30 0

Drugačiji recept za pečenu bundevu - prelijte je sledećom smesom, spoj ukusa je neverovatan! Odličan izbor za jesenju užinu ili predjelo...

Zapečena BUNDEVA, jesenja poslastica: Prelijte je sa TRI začina i dobićete super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Printscreen/Youtube

Kraljica jesenje trpeze, bundeva, najčeće se peče sa šećerom ili se od nje pravi krem čorba, čuveni potaž od bundeve. Sada vam donosimo jedan zaninmljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu verujemo da još niste probali.

Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo. Oni koji ne vole ljuto ne moraju stavljati ljutu papriku, ali ostali spoj sastojaka morate da probate. Pospite pre prečenja sa smesom od 3 namirnice - kriške bundeve biće mekane, sočne i sjajno začinjene.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 1 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža ljuta paprika
  • so

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iljuštite bundevu i isecite je na 8 kriški, a pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte kriške bundeve u pleh preko papira za pečenje. U činiji pomešajte maslinovo ulje, med i izgnječeno čeno belog luka. Prelijte dobijenom smesom svaku krišku bundeve sa obe strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znaćete da su dobro pečene. Testirajte viljuškom da li su mekane.

Servirajte na tanjire kriške bundeve, a zatim ih pospite sa solju po želji i sa iseckenom svežom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.

Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!

img
21. 07. 2025 14:20

JOŠ JEDAN DODATNI TROŠAK U Grčkoj od danas na snazi nova taksa po putniku

img
14. 07. 2025 00:00

Ideja zakona o Ekspu nije da objekti prođu bez provere, biće bezbedni za upotrebu

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
04. 07. 2025 00:00

EKSPO 2027. NAJVEĆI DOGAĐAJ ZA SRBIJU Mali „117 zemalja potvrdilo učešće“

img
11. 07. 2025 06:51

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

img
16. 07. 2025 00:00

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

img
14. 07. 2025 00:00

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

img
21. 07. 2025 14:15

UPUCAN REPER SAJFER: Haos u Sarajevu, MUP dao zvanično saopštenje

img
03. 07. 2025 09:21

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

img
21. 07. 2025 14:33

Nemci se ozbiljno nameračili na medalju: Siloviti "panceri" napadaju Evrobasket

img
13. 07. 2025 14:59

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

img
21. 07. 2025 14:13

NIZ POSETA JUŽNOJ I ISTOČNOJ SRBIJI: Vlada Srbije obeležiće prvih 100 dana rada 25. jula u Knjaževcu

img
20. 07. 2025 00:00

SRBIJA NA DLANU, DUNAV U SRCU Ne propustite letnju avanturu koja se pamti do kraja života!

img
05. 07. 2025 00:00

Togo potvrdio učešće na EXPO 2027

img
16. 07. 2025 00:00

Lex specialis se odnosi isključivo na objekte koji se grade u okviru Ekspo kompleksa u Surčinu

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Komentari (0)