Zapečena BUNDEVA, jesenja poslastica: Prelijte je sa TRI začina i dobićete super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Lana Vidović Vesti 19.09.2022 17:30 0

Drugačiji recept za pečenu bundevu - prelijte je sledećom smesom, spoj ukusa je neverovatan! Odličan izbor za jesenju užinu ili predjelo...

Zapečena BUNDEVA, jesenja poslastica: Prelijte je sa TRI začina i dobićete super spoj slatkog, slanog i pikantnog - unikatan recept!

Printscreen/Youtube

Kraljica jesenje trpeze, bundeva, najčeće se peče sa šećerom ili se od nje pravi krem čorba, čuveni potaž od bundeve. Sada vam donosimo jedan zaninmljiv recept u kombinaciji slatkog, slanog i pikantnog - ovakvu pečenu bundevu verujemo da još niste probali.

Savršen je izbor za predjelo, užinu, a možda čak i prilog uz meso kao glavno jelo. Oni koji ne vole ljuto ne moraju stavljati ljutu papriku, ali ostali spoj sastojaka morate da probate. Pospite pre prečenja sa smesom od 3 namirnice - kriške bundeve biće mekane, sočne i sjajno začinjene.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 1 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka
  • 1 sveža ljuta paprika
  • so

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Iljuštite bundevu i isecite je na 8 kriški, a pleh obložite papirom za pečenje. Poređajte kriške bundeve u pleh preko papira za pečenje. U činiji pomešajte maslinovo ulje, med i izgnječeno čeno belog luka. Prelijte dobijenom smesom svaku krišku bundeve sa obe strane. Pecite bundevu oko 40 minuta, a povremeno okrenite kriške na drugu stranu kako bi se ravnomerno zapekle. Kad porumene i omekšaju, znaćete da su dobro pečene. Testirajte viljuškom da li su mekane.

Servirajte na tanjire kriške bundeve, a zatim ih pospite sa solju po želji i sa iseckenom svežom ljutom paprikom za one koji vole pikantno.

Uživajte u ovoj laganoj užini, predjelu ili prilogu uz glavno jelo!

img
16. 08. 2025 10:10

HANSI FLIK U PROBLEMU: ŠAmpion gostuje stalnoj muteriji, ali treba popuniti izostanke u odbrani i na golu

img
15. 08. 2025 07:49

ČAROBNI BONUS DOBRODOŠLICE Registruj se, verifikuj nalog i zavrti čarobni točak sreće koji ti donosi do 10.000 RSD bonusa za sport ili slot – ti biraš!

img
16. 08. 2025 10:05

Polarni vrtlog se zaleteo ka Evropi: Evo kada stiže u Srbiju - Poznata tačna satnica (MAPA)

img
16. 08. 2025 10:02

Prirodne grudi ubice: Pevačica pozirala u miniću - Svi pogledi uprti u nju (FOTO)

img
16. 08. 2025 10:11

Blokaderi uništili prostorije SNS na Paliluli; Pogledajte divljačko razbijanje objekta FOTO/VIDEO

img
14. 08. 2025 07:04

VUČIĆ PODELIO VELIKU VEST Potvrđeno učešće Austrije na EXPO 2027

img
16. 08. 2025 10:16

Becekiju pol pozicija posle dugo vremena

img
16. 08. 2025 10:12

UNIŠTENE PROSTORIJE SNS-A NA PALILULI: Pogledajte divljačko razbijanje objekta od strane blokadera (FOTO+VIDEO)

img
16. 08. 2025 10:18

Pakao čeka Kiprane: Evo koliko je Zvezda prodala karata dosad

img
14. 08. 2025 07:02

Jerinić „Stavićemo tačku na pitanje da li je Ekspo isplativ“

img
14. 08. 2025 07:03

VAŽAN PARTNER SRBIJE Vučić „Dobio sam pismo, Austrija potvrđuje učešće na Ekspo 2027“

img
16. 08. 2025 10:02

Da, moguće je – Matić se vraća u srpski fudbal?!

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
13. 08. 2025 07:24

Ekspo 2025 u Osaki već premašio 18 miliona karata – troškovi pokriveni, a još nije kraj

img
16. 08. 2025 10:11

ANA KORAC POKAZALA MUŽA! Starleta otkrila novi detalj o svom bračnom životu (FOTO)

img
16. 08. 2025 10:11

SVE KRVNE GRUPE NA MINIMUNU: Oglasio se Iz Institut za transfuziju nakon apela da građani daju krv

Komentari (0)