Kombinacija blitve s jajima i nije neki izum, a ovaj recept je pravi užitak!
- 4 veze blitve
- 1 omanja glavica crnog luka
- 3 jaja
- 2-3 kašike mleka
- 50 g kačkavalja
- so, bosiljak
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Blitvu očistite od peteljki, operite i spustite u tiganj s malo zagrejane vode Poklopite da se opari. Zatim je izvadite iz tiganja u cediljku i ostavite da se ocedi. Uključite rernu na 250 stepeni.
Crni luk isecite sitno. Stavite da se proprži na malo ulja dok ne postane staklast, ali vodite računa da tiganj bude od metala i da može u rernu. Dodajte blitvu i dobro posolite. Dodajte i bosiljak. Promešajte i ostavite sve to da se prži.
Umutite jaja s malo mleka i prelijte preko blitve. Promešajte da se sve sjedini i pržite zajedno nekoliko minuta, dok jaja ne počnu da se kuvaju.