Retko ko ne voli pire krompir i što je kremastiji to je ukusniji. Ipak često posle posle njega imamo gomilu sudova i nered po celoj kuhinji.
Jedna devojka je na društvenim mrežama otkrila trik koji će vas zasigurno oduševiti.
Kako vi spremate pire krompir? Verovatno onako kako i većina domaćica - obarite krompir u vodi, posolite pred kraj, procedite, pa dodajete mleko i puter, pa sve umutite mikserom.
Ovaj način je mnogo jednostavniji, ali ne samo što je jednostavniji nego je i pire kremastiji i ukusniji.
Krompir kuva direktno u mleku, a kada je povrće omekšalo nije potrebno ni da se procedi već samo da se doda puter, so i, po želji, biber. Sve to se prvo malo ručno ispasira, a zatim umuti mikserom kako bi se dobila kremasta struktura i bez grudvica.
Ovaj video je mnoge oduševio i mnogi su se začudili kako se ranije nisu dosetili ovog trika i na taj način skratili sebi posao.
Žene su rekla da su im bukvalno sada otvorene oči, da nema više prljanja bespotrebnih sudova a ukus je, kako svi tvrde mnogo bolji, lepši i ukusniji.
BONUS VIDEO