Gusti GRAŠAK sa mesom i krompirom: Ukusno VARIVO koje ćete praviti BAR JEDNOM NEDELJNO

Lana Vidović Vesti 05.09.2022 16:30 1

Kad poželite nešto da pojedete "kašikom", to će verovatno biti gusti grašak

Gusti GRAŠAK  sa mesom i krompirom: Ukusno VARIVO koje ćete praviti BAR JEDNOM NEDELJNO

Shutterstock

 

Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Sastojci

  • za 4 osobe
  • 1 juneće krmenadla (200- 300gr otrpilike)
  • 1 manji crni luk
  • malo ulja za prženje
  • 1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr
  • 1 malo veći krompir
  • 1 kašika vegete
  • pola kašike aleve paprike

Priprema

1.

Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso. 

U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk).  Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.

2.

U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.


3.

1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.

BONUS VIDEO

 
Komentari (1)
Loading
zora
05.09.2022 18:13

Nisam znala da postoji i redak grasak.