Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci
- za 4 osobe
- 1 juneće krmenadla (200- 300gr otrpilike)
- 1 manji crni luk
- malo ulja za prženje
- 1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr
- 1 malo veći krompir
- 1 kašika vegete
- pola kašike aleve paprike
Priprema
1.
Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso.
U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk). Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.
2.
U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.
3.
1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.
BONUS VIDEO
zora
05.09.2022 18:13Nisam znala da postoji i redak grasak.