Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci
- za 4 osobe
- 1 juneće krmenadla (200- 300gr otrpilike)
- 1 manji crni luk
- malo ulja za prženje
- 1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr
- 1 malo veći krompir
- 1 kašika vegete
- pola kašike aleve paprike
Priprema
1.
Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso.
U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk). Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.
2.
U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.
3.
1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.
BONUS VIDEO

Da li je bolje tuširati se leti hladnom ili toplom vodom? Stručnjaci dali odgovor
TOPI TUGU NA SUNCU! Anđela se izdvojila od ostalih učesnika, pa pronašla način kako da skrene misli sa Gastoza! (VIDEO)
Pljušte kazne: Veliki šef više ne toleriše ovakvu bahatost takmičara Elite!

Trampe, je l si ozbiljan?
GORI DEPONIJA NA BATAJNIČKOM DRUMU: Crn dim uzdiže se iznad polja, vatrena stihija širi se neverovatnom brzinom, povređen vatrogasac (VIDEO)

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!
Jak šamar veštačkoj inteligencijii: Prvi zakon u Evropi protiv korišćenja privatnih fotografija lica u kreiranju foto i video sadržaja

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Novi problemi za Netanjahua: Ultraortodoksni Jevrеji napuštaju Kneset

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima

zora
05.09.2022 18:13Nisam znala da postoji i redak grasak.