Evo jednog recepta kuvanog jela koje će vas oduševiti svojim ukusom.
Sastojci
- za 4 osobe
- 1 juneće krmenadla (200- 300gr otrpilike)
- 1 manji crni luk
- malo ulja za prženje
- 1 kesa zamrznutog graška (ili boranije), oko 450gr
- 1 malo veći krompir
- 1 kašika vegete
- pola kašike aleve paprike
Priprema
1.
Prvo očistiti juneću kremenadlu od kostiju i iskidati na male komadiće meso.
U većoj šerpi, na tihoj vatri, na malo ulja, isprižiti jedan crni luk takođe iskidan na komadiće, samo malo (paziti da ne pocrni luk). Ona dodati u istu šerpu i isto ulje komadiće mesa i pržiti dok ne potamni meso. Kada postane braon, dodati vode dovoljno da prekrije meso i luk i ostaviti da se dinsta na srednjoj vatri dok se ne pripremi grašak.
2.
U posebnu (manju) šerpu skuvati kesu graška (ili boranije). Kada voda počne da vri prebaciti kutlačom sav grašak iz šerpe u kojoj se kuvao u šerpu sa mesom i lukom. To uraditi tako da malo vode od graška prenesemo u veću šerpu ali ne i svu. Poslije toga ako nam bude previše gusto uvijek možemo da dosipamo ostatak vode.
3.
1 krompir oprati, iseći na male komadiće i ubaciti u veliku šerpu sa graškom, mesom i lukom. Dodati jednu kašiku vegete i pola kašike aleve paprike. Kuvati još 20-30 minuta na srednjoj vatri. Čekati da voda uvri. Pri kraju mešati da ne izgori grašak.
BONUS VIDEO
zora
05.09.2022 18:13Nisam znala da postoji i redak grasak.