Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
500 ml jogurta
četiri jaja
100 ml ulja
10 gr soli
10 gr praška za pecivo
500 gr starog hleba
Ovo je osnovna smesa za pripremu pite od starog hleba kojoj možete da dodajete sastojke po želji, a možete i bez dodataka da je ispečete. Možete dodati 150 gr šunke sitno iseckane, 150 gr tvrdog sira i tri kisela krastavčića.
Priprema:
Jajima dodajemo so i zajedno ih umututu
Dodaćemo ulje i opet umutiti.
Zatim jogurt i pavlaku i opet umutimo.
Na kraju dodajemo prašak za pecivo i sve sjedinimo.
Ako ste se odlučili da dodajete nešto po svom izboru, pošto ste umutili osnovnu masu odmah dodajete željene sastojke.
U pouljenu vatrostalnu, keramičku posudu ili dublji pleh poslažite ravnomerno stari hleb isečen na kockice.
Prelijte spremljenom smesom hleb i malo varjačom pritisnite, da bi hleb upio.
Ostavite da tako odstoji dok vam se rerna zagreje, jer će se hleb dok odstoji dodatno natopiti.
Po želji posuti susam.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Staviti da se peče oko 35 minuta, zavisno od rerne.
Kada je pita pečena pokriti je krpom i ostaviti deset minuta da odstoji, pa je poslužiti.
BONUS VIDEO