Sastojci (za 4 porcije):
Četiri zrele kruške (oljuštite ih, prepolovite, izdubite iznutra i uklonoite semenke)
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
80 g sitno seckanih lešnika
kašičica mlevenog cimeta
dve kašike kokosovog ulja
1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
50 g crne čokolade (70 procenata kakaa)
100 g maskarpone sira
1/2 kašičice vanile

Printscreen/Youtube
Priprema:
U činiji pomešajte ovsene pahuljice, lešnike, cimet i kokosovo ulje. Stavite kruške, muskatni oraščić i pola čaše vode u šerpu. Stavite na srednju vatru. Poklopite i ostavite da se kruške kuvaju 10-15 minuta.
Zatim prebacite kruške u posudu za pečenje. Istopite čokoladu, pa promešajte sa smesom u kojoj su ovsene pahuljice. Dobijenom smesom napunite kruške i pecite na 180°C oko 10-15 minuta. Dok su kruške u rerni, lagano umutite vanilu i maskarpone. Gotove kruške prelijte dobijenim filom od makarponea i vanile. Poslužite dok su tople i uživajte!
BONUS VIDEO