Sastojci
- 600 gr. mesa (po želji: teletina, junetina, jagnjetina...)
- 250-300 gr. bamije ( sveže ili zaleđene)
- 2-3 glavice crvenog luka
- 2 kom. šargarepe
- peršun, crvena paprika
- so, biber, vegeta
- 2 kašike sirćeta
- ulje
- 1/2 kom. limuna
- 1 kom. paradajz (zaleđeni)
Priprema
Ako je bamja zaleđena, potrebno je preliti ključavom vodom i ostaviti 10-ak min. da odstoji. Dobro je oprati pod mlazom hladne vode.
Ako je sušena ili friška potrebno je obariti u vodi 10-ak min. sa dvije kašike sirćeta.
Na ulju prodinstati sitno naseckan luk. Dodati šargarepu isečenu na kolutove i malo dinstati. Zatim dodati meso isečeno na kockice i propržiti ga. Dolivati vruću vodi i dinstati meso dok ne omekša. Dodati jedan sitno isečen paradazj ( jednu kašikicu crvene paprike). Kada je meso skoro gotovo dodati pripremljenu bamju, zaliti vrućom vodom te na laganoj vatri krčkati 10-ak min. Bamja se ne sme više kašikom mešati, posuda se malo protrese.
Dodati so, vegetu, biber i sitno seckani peršun. Kuvati još malo. Jelo treba da bude gusto.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO