Punjene paprike sa sirom i slaninom su preukusne, a vrlo povoljne , izdašne i lako se spremaju i kada je izuzetno vruće.
SASTOJCI:
- 6 paprika srednje veličine
- 1 kašičica ravna soli
- 400 g sitnog sira
- 100 g grčkog jogurta ili pavlake
- peršunov list
- 2 jajeta
- kašika griza
- 100 g mesnate slanine
- vlašac i origano, svež ili sušen
- 50 – 100 ml ulja
Priprema:
Umutite jaja,sir, pavlaku i griz. Na jačoj temperaturi propržite sitno iseckanu slaninu, pa dodajte u pripremljenu smesu zajedno sa začinskim biljem. Po želji možete dodati i laneno seme.
Svaku papriku punite filom skoro do vrha. Prelijte uljem, uključujući i ulje u kome se pržila slanina.
Možete zapeći i nekoliko suvih šljiva i par čena belog luka.
Pecite na 220 stepeni paprike 35 minuta.
PRIJATNO!