Sastojci:
- 5-6 krompira
- 300 g zelja
- 2 čena belog luka
- 4 kašike kisele pavlake
- 100 g slanine
- 2 jaja
- 2-3 kašike mleka
- so, ulje
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na kolutove. Zelje operite, očistite od žila i stavite da se blanšira na malo vode. Kada se skupi, sipajte malo ulja kako bi se propržilo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Printscreen/Youtube
Dodajte kiselu pavlaku i sitno isečen beli luk. Posolite. Krčajte nekoliko minuta, a onda sklonite s vatre. Slaninu isecite na tanke šnite, a potom na malo veće kockice.
Manju vatrostalnu posudu pouljite i ređajte: red krompira, red slanine (ne treba da prekrije sav krompir), red zelja. Svaki red krompira obavezno posolite. Ponovite sa 3 sloja.
Zalijte umućenim jajetom s malo mleka. Pecite poklopljeno ili prekriveno alu-folijom nekih 45 minuta da bi krompir omekšao. Onda otkrijte i pecite još 20 minuta, dok ne porumeni. Prijatno!