Napravite ručak za MANJE OD 500 DINARA: Zelena musaka se pravi BRZO i LAKO, a pola sastojaka već imate u ŠPAJZU

Lana Vidović Vesti 08.08.2022 14:05 0

Ovo jelo se jednostavno sprema, a spada u one jeftinije, pa se za male pare možete lepo najesti. Musaka sa zeljem se brzo sprema, a sastojke možete naći u svim radnjama

Napravite ručak za MANJE OD 500 DINARA: Zelena musaka se pravi BRZO i LAKO, a pola sastojaka već imate u ŠPAJZU

Printscreen/Youtube

 

Sastojci:

  • 5-6 krompira
  • 300 g zelja
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 100 g slanine
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike mleka
  • so, ulje

Priprema:

Krompir oljuštite, operite i isecite na kolutove. Zelje operite, očistite od žila i stavite da se blanšira na malo vode. Kada se skupi, sipajte malo ulja kako bi se propržilo.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Napravite ručak za MANJE OD 500 DINARA: Zelena musaka se pravi BRZO i LAKO, a pola sastojaka već imate u ŠPAJZU

Printscreen/Youtube

 

Dodajte kiselu pavlaku i sitno isečen beli luk. Posolite. Krčajte nekoliko minuta, a onda sklonite s vatre. Slaninu isecite na tanke šnite, a potom na malo veće kockice.

Manju vatrostalnu posudu pouljite i ređajte: red krompira, red slanine (ne treba da prekrije sav krompir), red zelja. Svaki red krompira obavezno posolite. Ponovite sa 3 sloja.

Zalijte umućenim jajetom s malo mleka. Pecite poklopljeno ili prekriveno alu-folijom nekih 45 minuta da bi krompir omekšao. Onda otkrijte i pecite još 20 minuta, dok ne porumeni. Prijatno!

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Komentari (0)