Sastojci:
- 5-6 krompira
- 300 g zelja
- 2 čena belog luka
- 4 kašike kisele pavlake
- 100 g slanine
- 2 jaja
- 2-3 kašike mleka
- so, ulje
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na kolutove. Zelje operite, očistite od žila i stavite da se blanšira na malo vode. Kada se skupi, sipajte malo ulja kako bi se propržilo.
Dodajte kiselu pavlaku i sitno isečen beli luk. Posolite. Krčajte nekoliko minuta, a onda sklonite s vatre. Slaninu isecite na tanke šnite, a potom na malo veće kockice.
Manju vatrostalnu posudu pouljite i ređajte: red krompira, red slanine (ne treba da prekrije sav krompir), red zelja. Svaki red krompira obavezno posolite. Ponovite sa 3 sloja.
Zalijte umućenim jajetom s malo mleka. Pecite poklopljeno ili prekriveno alu-folijom nekih 45 minuta da bi krompir omekšao. Onda otkrijte i pecite još 20 minuta, dok ne porumeni. Prijatno!