Sastojci:
- 1 baget
- 1 kg paradajza
- 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
- 4 čena belog luka
- veza bosiljka
- 200 ml maslinovog ulja
- 250 g mozzarella sira
- so
- biber
- prstohvat šećera
Priprema
Baget iseći na kriške na. 1 cm debljine. Napraviti smesu od 100 ml masilnovog ulja i 1 čena belog luka i njome premazati svaku krišku, pa ih poređati u podmazan pleh i peći na 200° 10 tak minuta. Hleb treba da je hrskav i dobije zlatkastu boju.
Namaz: Paradajz i crni luk iseckati na što je moguće manje kockice i pomešati. Tome dodati isceđena 3 čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešati i time filovati ispečene kriške bageta.
Eventualno se od gore može narendati Mozzarella, i u tom slučaju vratiti bruskete opet na kratko u rernu, koliko da se Mozzarella istopi. Prijatno!
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO