Recept za pravi DOMAĆINSKI đuveč iz rerne: Ručak u kom uživa cela porodica, idealan i za tople dane

Marija Gavrilović Vesti 03.08.2022 17:10 0

Napravite ručak u kom će uživati cela porodica.

Recept za pravi DOMAĆINSKI đuveč iz rerne: Ručak u kom uživa cela porodica, idealan i za tople dane

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 komada većih paprika
  • 3 glavice luka
  • 3 šake pirinča
  • 4 - 5 paradajza srednje veličine
  • pola veze peršunovog lišća
  • 1 puna kašičica suvog začina
  • malo bibera
  • so po ukusu
  • 1/2 dcl ulja ili po ukusu ako volite masnije

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Priprema

Luk iseći na tanka rebra, dodati suvi začin i izdinstati na ulju. Zatim dodati iseckanu papriku i paradajz koji možete prethodno oguliti.

Dok se povrće krčka oprati pirinač i ubaciti da se sve zajedno kuva. Naliti vode da tek malo prekrije, da bi pirinač mogao da omekša.

Kada je pirinač malo omekšao, začiniti još po ukusu, dodati iseckan peršun. Sve to preručiti u podmazanu vatrostalnu ili zemljanu posudu, pokriti i kratko zapeći u rerni. Otprilike je gotovo za najviše 20 minuta.

Savet: I naravno ako volite ljuto, obavezno dodajte malo iseckanih feferona. 

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)