Žene se bukvalno ISTOPE zahvaljujući ovoj DIJETI: Ako niste dotereli liniju ne očajavajte, ISHRANA bazirana na grožđu je sve što vam sada TREBA

Vesti 02.08.2022 10:24 0

Grožđe sadrži vitamine, minerale i jedinjenja koja su dobra za detoksikaciju celog organizma, ubrzava i metabolizam, pa svi koji su na „grožđanskoj dijeti” za sedam dana izgube i do nekoliko kilograma

grožđe

Shutterstock

Ova dijeta je rigorozna i sastoji se samo od konzumiranja grožđa i vode.

Prvi korak

Jedite grožđe uz svaki obrok. Ne postoji ograničenje koliko možete da jedete, ali pokušajte da zadržite najmanje jedan i po do dva kilograma kako biste izbegli gladovanje.

Drugi korak

Pripremite grožđe na razne načine, kako bi vam ishrana izgledala raznovrsnije. Napravite sok od grožđa ili ga dodajte vašem omiljenom voćnom smutiju, uz to što ćete jesti i cele plodove.

Treći korak

Pijte vodu koliko god želite, ali izbegavajte da je pijete sat pre ili nakon konzumacije grožđa.

Četvrti korak

U trećem danu moguće je da će se javiti glavobolja i mučnina. Nuspojave su privremene i nestaće nakon jednog dana.

Peti korak

Na dijeti bi trebalo da budte četiri-pet dana u sedmici. Dnevno bi trebalo da izgubite po kilogram.

Prednosti soka od grožđa

Osim što vam pomaže u ishrani, sok od grožđa ima mnoge zdravstvene prednosti kao što su snižavanje krvnog pritiska, smanjenje rizika od krvnih ugrušaka i količine lošeg holesterola. Grožđe je takođe bogato flavonoidima, antioksidansima koji smanjuju oksidativni stres. Studija iz septembra 2013. u časopisu Critical Revievs otkrila je da grožđe ima moćna antioksidativna svojstva. Smanjuje rizik od nekih hroničnih i kardiovaskularnih bolesti.

Pre nego što započnete dijetu konsultujte se sa svojim lekarom.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading