Svi znamo da se luk u većini jela, glavni sastojak, a upravo on daje onaj poseban prepoznatljivi šmek. Međutim, seckanje može biti mučno, jer nikad nije dovoljno usitnjen, a uz to se i lepi za nož i za prste. Naročito što posle svega ruke danima imaju neprijatan miris.
Ako pokušate da ga narendate, većina ostaje zalepljena za rende ili drobilicu. Ipak, za sve ove probleme postoji jedno jednostavno rešenje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Sve što je potrebno jeste da pre rendanja luka, nekoliko očišćenih čenova ostavite u zamrzivaču preko noći.
Zaleđeni luk se renda sa lakoćom, a ovaj princip možete koristiti i za druge namirnice, poput ljute papričice ili crnog luka.
Ovaj trik ne samo da olakšava čitav proces, već i produžava rok trajanja sastojcima koje držite u zamrzivaču. A kako izgleda ceo postupak pogledajte u videu u nastavku teksta.
BONUS VIDEO