Sastojci:
- 1,5 l vode
- 1 veći komad pilećeg belog mesa
- 1 veza povrća za supu
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so, biber
- malo seckanog peršuna
Priprema
Belo meso iseckajte na kockice, vezicu zeleni za supu takođe. Luk očistite, ali ga ne seckajte, vec celu glavicu stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Kad povrće bude skuvano, izvadite luk. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo. Kutlaču supe odvojte u manju činiju, prohladite, pa razmutite u tome brašno. Ulijte polako u supu, uz mešanje, i pustite jos malo da vri. Posolite, dodajte biber i žačine po ukusu. Pustite da se malo prohladi. Umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, dodajte kutlaču čorbice polako, pa mešajte viljuškom da se sve lepo sjedini. Čorba ne sme da bude vrela kad to radite, jer će onda jaje da se zgrudva. Sipajte razmućeno jaje u šerpu sa čorbom, uz neprestano mešanje, poklopite da malo odstoji, a onda poslužite.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO