"Zaista deluje, to PRAKTIKUJEM godinama": Trik koji je PRAVI spas za HLAĐENJE kuće bez paljenja KLIME

Vesti 22.07.2022 11:01 0

Jedna žena je stvorila pravu pometnju na TikToku pokazavši kako rashlađuje svoj dom tokom toplotnog talasa, a korisnici te mreže bili su oduševljeni njenim savetima.

"Zaista deluje, to PRAKTIKUJEM godinama": Trik koji je PRAVI spas za HLAĐENJE kuće bez paljenja KLIME

Shutterstock

Ako ste otvorili sve prozore u pokušaju da rashladite svoj dom tokom ovih paklenih temperatura, možda bi trebalo da razmislite još jednom.

Rozalin Veb, 28-godišnjakinja iz zapadnog Jorkšira, podelila je na TikToku svoj jednostavan savet za održavanje niskih temperatura u kući. S obzirom na to da će temperature i dalje rasti, čini se da je njen zgodan trik došao baš na vreme. Rozalin kaže da stvar nije u tome da otvorite sve svoje prozore – već samo da otvorite određene.

"Borite se s toplotnim talasom? Ovo će vam pomoći", napisala je Rozalin u opisu videa. "Prvo zatvorite sve prozore na južnoj strani kuće ili na strani kuće s najviše sunčeve svetlosti. Zatim navucite sve zavese kako biste sprečili prodor sunčeve svetlosti. Na kraju, otvorite sve prozore na severnoj strani kuće ili na strani kuće u hladu kako biste pustili sav hladan vazduh", napisala je ova žena.

Rozalin ovaj trik koristi već godinama otkako ga je čula BBC radiju.

"Zaista deluje, bez obzira na to šta ljudi govore. Takođe bih naglasila da strana moje kuće, koja je okrenuta prema severu, uopšte ne dobija direktnu sunčevu svetlost zbog okolnih kuća, tako da je s te strane kuća uvek hladnija", ističe.

Njen video je imao više od 416.000 pregleda i 8.500 lajkova, a mnogi su jedva čekali da podele svoje savete za hlađenje.

"Najbolja metoda u vrućim zemljama", predložio je jedan. "Otvorite sve prozore kasno uveče do rano ujutro da vazduh rashladi kuću. Tokom dana zatvorite sve prozore i navucite zavese", pisalo se u komentarima. Drugi je dodao: "Ako imate prozore s krilima – otvorite i gornji i donji deo, vrući vazduh  je lakši, izlaziće iz sobe, hladniji vazduh s donje strane će se uvlačiti."

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading