Sastojci:
- 1 veza svežeg bosiljka
- 1 ili 2 čena belog luka (po vašem ukusu)
- trećina šolje pinjola
- pola šolje sitno rendanog parmezana
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 1 limun (opciono)
Priprema
Oljuštite beli luk pa ga ugnječite tučkom ili nožem da bi se lakse iseckao u blenderu. Ubacite luk u blender, dodajte oprano lišće bosiljka i malo soli pa uključite blender na sporiju brzinu.
Dodajte pinjole i ponovo uključite blender na kratko, na sporijoj brzini pa dodajte pola parmezana, koji ste prethodno izrendali. Dodajte malo maslinovog ulja. Potrebno vam je taman toliko da sos postane kompaktan.
Dodajte ostatak parmezana pa dodajte so i biber po ukusu. Na kraju, možete dodati malo limunovog soka, ukoliko to želite, ali nije neophodno.
Napomena: Pinjole možete, ukoliko želite, prepeći malo na tiganju bez ulja ili u rerni, ali nije obavezno.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO